Finom csokoládétorta

Finom csokoládétorta
Hozzávalók

125 g cukor, 3 db tojás,

70 g liszt, l5 g kakaó,

65 g sütőmargarin, 125 ml tejszín,

200 g étcsokoládé,

40 ml rum,

20 ml narancslikőr,

250 g marcipán,

200 g tortabevonó,

1 tubus csokoládékrém 150 g, 1 csomag csokoládélevél, és cukrozott gyümölcs a díszítéshez

A recept leírása

50 g cukrot 50 ml vízzel gyenge tűzön felforralunk, felére besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt 200°C fokra felmelegítjük. A tojást 75 g cukorral habosra keverjük, habverővel beleforgatjuk a lisztet és a kakaót, végül belekeverünk 25 g olvasztott margarint. A masszát sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és 20 percig sütjük. A tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, felolvasztjuk benne a csokoládét, és hagyjuk kihűlni. A maradék margarint a még langyos krémbe keverjük, majd 20 ml rummal ízesítjük.

A tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk. A krém felével megkenjük az első lapot, ráhelyezzük a másodikat, és meglocsoljuk a likőr, a cukorszirup és a maradék rum keverékének felével. Rásimítjuk a maradék krémet, rárakjuk a harmadik lapot, és megöntözzük a megmaradt rumos keverékkel.

A marcipánt két réteg átlátszó fólia között kinyújtjuk, beburkoljuk vele a tortát, majd bevonjuk a felolvasztott tortabevonó mázzal, és hagyjuk megszáradni. A tetejét csokoládékrémmel, csokoládélevélkékkel és cukrozott gyümölccsel díszítjük.