Székesfehérvári Damniczki szaloncukor nyerte az édesség innovációs díjat

A Magyar Édességgyártók Szövetsége az Édesség Innovációs Díját a 2022-es évre a Székesfehérváron készülő Damniczki vegán birsalma szaloncukornak ítélte. A szövetség hagyományosan évente dönt innovációs díj odaítélésről. A díjjal azok munkáját kívánja elismerni, akik a megelőző év során olyan termékeket fejlesztenek, amelyek ötvözik az édesség készítés legjobb hagyományait a jelen idők kihívásaival, azaz a tradíciót az innovációval.

A Székesfehérváron, a Városházán megtartott díjátadón Sánta Sándor, a Szövetség elnöke aláhúzta, hogy édességet készíteni ma nagy kihívás. El kell találni a fogyasztó vágyait, képviselni kell, hogy ügyelni szükséges a mértékre, valamint gyorsan és megfelelően kell reagálni az emelkedő alapanyag árakra, árfolyam mozgásokra, változó szabályozásokra.

Daminczki Balázs – Alba-Gel Kft. ügyvezetője, Cser-Palkovics András – Székesfehérvár polgármestere, Sánta Sándor – A Magyar Édességgyártók Szövetsége elnöke

Daminczki Balázs, a díjat elnyerő Alba-Gel Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a díjnyertes termékben ötvözték nagymamáink hagyományos birsalmasajt ízeit azzal az igénnyel, hogy a vásárlók egyre több alternatív, köztük vegán terméket keresnek. Hozzátette, hogy számukra rendkívül fontos, hogy kizárólag tiszta, természetes anyagokkal, ellenőrzött forrásokkal dolgozzanak. Például citromsav helyett citrommal, minőségi belga csokoládéval, és ahol csak lehetséges, hazai termelésű gyümölcsökkel.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy a díjnyertes manufaktúra városmarketing szempontból is jelentős és a város nagyra becsüli a minőségi termékek vagy szolgáltatások iránt elkötelezett helyi vállalkozásokat. Kiemelte, mennyire fontosak a családok, barátok és közösségek olyan találkozásai, beszélgetései, amelyek egy kávézóban, cukrászdában vagy otthon egy kis minőségi édesség mellet zajlanak és hozzátette, hogy ezek az élet szép pillanatai, s nehezebb időkben még nagyobb jelentőségűek.