Édesség innovációs díj a Rimóczi-Art-nak

A lajosmizsei Rimóczi-Art Kft. nyerte el „Maszkos Mikulás” újításával a Magyar Édességgyártók Szövetsége Édesség Innovációs Díját.

A Szövetség azért alapította a díjat, hogy tagsága szavazati alapján minden évben elismerje az előző esztendő során megjelent, innovációs szempontból kiemelkedő édességkészítői újítást.

A Szövetség indoklása szerint a vásárlók körében nagy népszerűséget szerzett, külföldi hírügynökségek figyelmét is felkeltő Maszkos Mikulás, akinek az arcát maszk takarja el, kiemelkedő példája annak, hogy az innováció, a termékfejlesztés nem állhat meg a jelenlegi helyzetben sem. A Szövetség hangsúlyozta, hogy a “Maszkos Mikulás” túlmutat azon a szemléleten, amely az élelmiszer innovációt kizárólag a receptúrák változtatásával köti össze.

Innoválni, új ötleteket megvalósítani a csomagolásban, a formák fejlesztésében (ahogy a maszkos mikulás is bizonyítja), a gyártástechnológiában, logisztikában, vagy akár a mindennapi működésben is lehet és kell is. A Rimóczi-Art a nevezetes Mikulás előtt már számos ötletes termékkel állt elő, például idegenforgalmi helyeken árusítóknak fejlesztett, nem olvadó drazséval, vagy többek között különleges grillázs készítményekkel. 

A Maszkos Mikulás alapján odaítélt díjat Lajosmizsén adta át a maszkos Rimóczi László ügyvezetőnek Sánta Sándor, a Szövetség elnöke maszkban. A szűk körben megtartott ceremóniát Lajosmizse polgármestere, Baksy András köszöntője tette teljessé.