Csokis-mogyorós sütemény

Csokis-mogyorós sütemény
Hozzávalók

10-10 dkg vaj, étcsokoládé és liszt

17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró

4 tojás

1 dl tejszín

1 kávéskanál

szárított élesztő

a díszítéshez: 12 szem mogyoró

A recept leírása

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük.